Een BBQ feest organiseren; zo pakt u dat goed aan

20 juli 2017

De geur van gegrild vlees, vers stokbrood en heerlijke salades doet al snel het water in de mond lopen. Daarom is een BBQ een fantastische toevoeging aan uw feest. Wij vertellen u graag meer over het organiseren van een BBQ feest!

Voorbereidingen

Het organiseren van een barbecuefeest begint met het prikken van een datum. Maak vervolgens een gastenlijst en verstuur de uitnodigingen per post, e-mail, sms, whatsapp, telefoon of Facebook.  Stel een lekker menu samen en doe aan de hand hiervan boodschappen. Houd ook rekening met vegetarische gasten; informeer naar hun wensen. Schakel de hulp in van vrienden en familie en vraag of ze bereid zijn om bijvoorbeeld een salade te maken. Zo houdt u tijd over om u te richten op de barbecue. Zorg voor een grote barbecue van goede kwaliteit en zorg daarnaast voor voldoende briketten of gas, afhankelijk van welk soort barbecue u gebruikt. Maak altijd goede afspraken wanneer u kookgerei leent van gasten. Maar als u geen zin heeft om dit alles te regelen kan het ook een stuk eenvoudiger. Want professionele BBQ catering inschakelen is ook een optie. Dat scheelt een hoop geregel!

Eten

Regelt u alles zelf, start dan twee of drie dagen voordat het feest begint met de voorbereidingen op het gebied van het eten. Rond de boodschappenlijst af en maak een lijst van wat er allemaal nog moet gebeuren. Denk aan:

  • Eten: vlees, vis, groenten, kruiden, sausjes, salades, brood, dessert
  • Drinken: water, ijsklontjes, frisdrank, alcoholische drankjes
  • Decoratie: aankleding, verlichting, verwarming
  • Andere benodigdheden: borden, servetten, bestek, handdoeken, spatels, servies

Begin alvast met het eten dat al voorbereid kan worden, zoals bijvoorbeeld bepaalde snacks die ingevroren kunnen worden. Als u een barbecue catering laat komen kunt u van te voren een keuze maken uit verschillende pakketten die alles bevatten wat u nodig heeft voor een barbecuefeest.

Het feest

Zet op de dag van de barbecue in de ochtend alvast de borden, het bestek en de barbecue klaar. Zorg dat u alle benodigdheden bij de hand hebt, zodat u tussendoor niet steeds naar binnen hoeft te lopen. Wikkel de groenten voor op de barbecue in aluminiumfolie. Let er op dat maïs en aardappelen een uur eerder op de barbecue moeten dan vlees. Zorg voor een aantal dranktafels, zodat uw gasten makkelijk iets te drinken kunnen halen als ze daar zin in hebben. Vul een grote bak met ijs en plaats daarin alle blikjes en flesjes in. Zo hoeven uw gasten niet steeds naar de koelkast te lopen. Zijn er kinderen bij, zorg dan voor een speelhoek uit de buurt van de barbecue. Zorg verder voor een grote prullenbak naast de barbecue, zodat u alle vuile spullen direct kunt weggooien.

Heeft u aan dit alles gedacht, of samen met het personeel van de partycatering gezorgd dat uw feest kan beginnen? Vergeet dan vooral niet te genieten! Wilt u hulp bij het organiseren van uw barbecuefeest? Neem dan gerust contact met ons op!