BBQ feest organiseren? Wij hebben de lekkerste BBQ recepten op een rij gezet

19 april 2018

Het is lekker weer én het is weekend? Dan is dat voor veel mensen hét teken om te gaan barbecueën. Lekker met z’n allen genieten van het zonnetje, lekker eten en leuk gezelschap. De ideale ontspanning. Maar nadat het idee om te barbecueën is ontstaan, moet er nog wel iets lekkers op tafel komen. Je kunt kiezen voor een stukje stokbrood, een beetje vlees en wat salade: simpel, maar dat is voor veel mensen wat een barbecue inhoudt. Je kunt natuurlijk catering aan huis regelen, maar zelf aan de slag gaan is ook leuk. Maar wat zijn nou echt lekkerste barbecue recepten? Wij hebben een aantal suggesties voor je op een rij gezet.

Groentenspies

Groente is voor veel mensen niet het eerste waar ze aan denken bij een barbecue, maar met dit verrassende recept zul je merken dat groente heel geschikt is. Neem een paar sateprikkers die je geweekt hebt in water, zodat ze niet verbranden. Rijg aan de prikkers groente die je lekker vindt, bijvoorbeeld paprika, courgette, cherrytomaat en stukjes ui. Maak daarna een lekkere marinade van olijfolie met kruiden, zoals peterselie en basilicum. Gecombineerd met wat knoflook, peper en eventueel zout kun je hier een lekker sausje van mixen. Bestrijk de groenten met de olie en leg ze op de barbecue. Doe de groenten in een schaal of neem de prikker als geheel op je bord. Hou wel rekening met de verschillende gaartijden als je voor deze laatste optie kiest.

Pizza

Nog een verrassend recept voor de barbecue is pizza. Koop een kant-en-klare bodem om het jezelf makkelijk te maken, of ga zelf aan de slag met zelfrijzend bakmeel en bloem. Heb je een bodem, dan leg je deze een paar minuten op een goed ingevet rooster om op te warmen en knapperig te worden. Verdeel vervolgens groene pesto, tomaat en pizzakruiden over de bodem. Voeg nog wat mozzarella toe en klaar is je pizza. Natuurlijk kun je variëren met de groenten en eventueel wat (voorgekookt) vlees gebruiken. Alles kan, alles mag!

Zalm

Vis is uitermate geschikt voor de barbecue. Wil je een lekker stukje zalm? Bestrijk dan een zalmfilet met een mengsel van olijfolie, knoflook en een beetje peper. Grill de zalm een minuut of vier met natuurlijk ondertussen even keren. Drink er een goede rosé bij en eet er een lekker stokbroodje bij om het zomerse barbecuegevoel compleet te maken. Kijk met zalm wel uit dat het niet aan het rooster blijft plakken. Vet het rooster voor je begint goed in en leg eventueel een stukje aluminiumfolie onder de zalmfilet om aanbranden te voorkomen.

Eet smakelijk met deze heerlijke recepten. Laat de zomer maar komen! En heb je zelf geen inspiratie voor een complete barbecue? Schroom dan niet om contact op te nemen.