Overheerlijke barbecue verzorgen in de nazomer? De lekkerste sauzen op een rij

22 augustus 2018

Verheugt u zich ook zo op de nazomer? Fijne temperaturen, de natuur die nog mooi bloeit en toch al een vleugje herfst in de lucht. Dat zijn de ideale dagen om een heerlijke barbecue te organiseren. Iedereen is vrolijk over elke mooie dag die er nog is en een gezellig samenzijn is natuurlijk altijd fijn. Wanneer u het vlees, de salades en het stokbrood in huis heeft, wilt u ook de juiste sauzen bij de barbecue kunnen serveren. Met deze 5 sauzen weet u zeker dat iedereen smult van de laatste mooie dagen van het jaar.

1. Knoflooksaus

Natuurlijk kan knoflooksaus niet ontbreken bij uw barbecue. Deze saus kan eigenlijk prima bij zo’n beetje elk gerecht. Het is heerlijk om uw stokbrood een beetje te dippen in knoflooksaus, maar ook bij vlees is het een lekker extraatje. Een megaspies smaakt bijvoorbeeld net wat lekkerder met een beetje knoflooksaus.

2. Satésaus

Een andere all time favourite die bij elke barbecue hoort, is de satésaus. Kent u iemand die daar niet blij van wordt? Satésaus is ook zo’n saus die bij alle aspecten van de barbecue past. Of het nou gaat om het laatste stukje stokbrood, een lekker stukje kip of de frietjes die net uit de frituur komen, satésaus hoort bij elke barbecue. Groot inslaan dus, want u zult er veel mensen blij mee maken.

3. Barbecuesaus

De naam zegt het al, barbecuesaus moet u zeker in huis hebben voor uw barbecue. De typisch Amerikaanse saus zorgt voor een heerlijke smaak voor al het vlees dat op de barbecue terecht komt. U kunt er zelfs vlees mee marineren voordat het geroosterd wordt. Een veelzijdige favoriet dus die u kant-en-klaar kunt kopen, maar ook heel gemakkelijk zelf kunt maken.

4. Cocktailsaus

Veel mensen genieten ook van de iets zoete smaak van cocktailsaus. Ook dit past bij meerdere gerechten, maar voornamelijk bij vlees. U kunt het kant-en-klaar kopen en her en der op tafel zetten om de gasten naar eigen inzicht te laten gebruiken.

5. Mayonaise

Hoewel sommige mensen van mening zijn dat mayonaise veel te vet is om nog iets goeds te doen voor een lekkere maaltijd, blijkt toch dat mayonaise door vrijwel iedereen lekker wordt gevonden. En geef ze eens ongelijk. Mayonaise past perfect bij elke barbecue dus zorg dat u dit groot inslaat.

Meer weten over een barbecue of barbecue catering bij u thuis deze nazomer? Neem eens contact op om de mogelijkheden te bespreken.